Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Županijsko povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda: Raspored dodijeljene pomoći po Odluci Vlade Republike Hrvatske

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE
1. PDF Raspored dodijeljene pomoći po Odluci Vlade Republike Hrvatske 121 KB Preuzmi
2. PDF Odluka Vlade RH 450 KB Preuzmi
3. PDF Zaključak Državnog povjerenstva 155 KB Preuzmi
4. PDF Zaključak o izmjeni zaključka Državnog povjerenstva 65,6 KB Preuzmi
5. XLSX Tablica 1: Raspored sredstava žurne pomoći za Šibensko-kninsku županiju 10,8 KB Preuzmi
6. XLSX Tablica 2: Prikaz rasporeda iznosa pomoći za štete u poljoprivredi 56,7 KB Preuzmi

Kako prijaviti štetu na opožarenom poljoprivrednom zemljištu?

Savjetodavna služba Ministarstva poljoprivrede oformila je skupinu koordinatora na opožarenim područjima u četiri (4) dalmatinske županije.

Koordinatori daju tehničke preporuke za sanaciju poljoprivrednog zemljišta, trajnih nasada  i ostalih proizvodnih resursa s ciljem revitalizacije poljoprivredne proizvodnje te pružaju stručnu pomoć kod prijave na Natječaj za operaciju 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“.

Koordinatori upravo popisuju područja na kojima je proglašena elementarna nepogoda – požar. Temeljem tih informacija u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju definirat će se popis poljoprivrednika i točan popis zemljišnih parcela (ARKOD) obuhvaćenih nepogodom.

Nakon toga će kontaktirati registrirane poljoprivrednike, ali i one koji nisu trenutno upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i ARKOD, a koriste poljoprivredno zemljište na opožarenom području. Pregledat će prijave šteta (obrasce) kako bi ustanovili status poljoprivrednog gospodarstva i prihvatljivost za prijavu na Natječaj, a svim zainteresiranima pomoći će u pripremi prijave.

Nastavi čitati