App Store Google Play

Upozorenje na opasne vremenske pojave za vikend i idući tjedan

Napisao/la Administrator. Objavljeno u Obavijesti

Sukladno Standardnom operativnom postupku za korištenje vremenskih prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda, temeljem zaprimljenih upozorenja za opasne vremenske pojave i posebne vremenske prognoze Službe za vremensku analizu i prognoze, Državnog hidrometeorološkog zavoda za područje Šibensko-kninske županije za vikend i sljedeći tjedan od 23.veljače 2018., dajemo slijedeće upozorenje za opasne vremenske pojave:

Umjereno do pretežno oblačno, u nedjelju i ponedjeljak uz povremene oborine, u unutrašnjosti snijeg uz moguće stvaranje novog snježnog pokrivača, u prosjeku od 1 do 10 cm. Uz obalu u početku kiša koja će prelaziti u susnježicu i snijeg uz moguće stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Bit će vrlo vjetrovito, puhat će i dalje jak sjeverac, u priobalju jaka i olujna bura, u nedjelju i ponedjeljak će još pojačati pa će imati i orkanske udare.

OBAVIJEST: Odgoda radionica za tipove operacije 4.1.1. i 6.2.1.

Napisao/la Administrator. Objavljeno u Obavijesti

Obavještavamo vas da se zbog vremenskih neprilika odgađaju radionice za tip operacije 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava planirane za održavanje u Bjelovaru (23.02.2018., HGK Županijska komora Bjelovar), te sljedećeg tjedna u Splitu (27.02.2018., Velika dvorana Sveučilišne knjižnice). 

Također, za tip operacije 6.2.1. Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima, odgođene su planirane radionice u Požegi (27.02.2018., HGK Županijska komora Požega), Otočcu (26.02.2018.,HGK Županijska komora Otočac), Obrovcu (26.02.2018., Dom kulture Obrovac), Splitu (27.02.2018., Velika dvorana Sveučilišne knjižnice) te Imotskom (27.02.2018., Pučko otvoreno učilište).

Prijavljeni sudionici obaviješteni su putem e-pošte te molimo sudionike da se ne prijavljuju putem obrasca, a o novom terminu bit ćete naknadno informirani.

Pozivnica za seminar "Novo vrijeme - vrijeme za ruralni turizam" - Marketing i gastronomija u ruralnom turizmu

Napisao/la Administrator. Objavljeno u Obavijesti

Seminar "Novo vrijeme - vrijeme za ruralni turizam" - MARKETING I GASTRONOMIJA U RURALNOM TURIZMU održati će se u petak, 02. ožujka 2018. godine u Vinariji BARAKA, Bogdanovići 36, u Šibeniku. Predviđeno trajanje seminara je od 10:00 do 17:00 sati.

Seminar je za sve sudionike besplatan.

Najkasnije do četvrtka, 01. ožujka 2018. god. do 16 sati potvrdite sudjelovanje na popunjenom priloženom prijavnom obrascu te ga pošaljete na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Poziv za sudjelovanje na Edukativnoj radionici za poljoprivrednike sa područja Šibensko-kninske županije

Napisao/la Administrator. Objavljeno u Obavijesti

U organizaciji Grada Drniša, Razvojne agencije Šibensko – kninske županije i Šibensko – kninske županije, u petak 2. ožujka sa početkom u 10,00 sati u Velikoj gradskoj vijećnici će se održati radionica za zainteresirane poljoprivrednike sa područja Šibensko-kninske županije. Na radionici će se poljoprivrednici upoznati sa nadolazećim prijavama na otvorene natječaje iz Programa ruralnog razvoja RH 2014. -2020., ali i sa mogućnošću dobivanja potpora iz županijskog i gradskog Proračuna za poticanje razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Na radionici će se također pokušati objasniti poljoprivrednicima kakve ih obveze očekuju što se tiče uplate poreza na dohodak i obveznih doprinosa, a ukoliko ostvare pravo na bespovratne potpore iz Programa ruralnog razvoja RH.

Sve zainteresirane molimo da se prijave e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona +385 22 888 830.

Poziv na radionicu: "Predstavljanje otvorenih natječaja za poljoprivrednike tipa operacije 4.1.1. i tipa operacije 6.2.1." - 21.02.2018. godine

Napisao/la Administrator. Objavljeno u Obavijesti

Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije će održati nekoliko radionica za prihvatljive korisnike na području naše Županije. Prva u nizu radionica za potencijalne prijavitelje održati će se u srijedu, 21. veljače 2018. g. s početkom u 14.30 sati u prostorijama Razvojne agencije, na adresi Velimira Škorpika 6, Šibenik.

U sklopu informativne radionice biti će predstavljeni otvoreni natječaji za poljoprivrednike tipa operacije 4.1.1. "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava" i tipa operacije 6.2.1. "Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima".

60 milijuna kuna za oporavak i razvoj potpomognutih područja

Napisao/la Administrator. Objavljeno u Obavijesti

Gospodarski oporavak slabije razvijenih područja u Hrvatskoj jedan je od glavnih preduvjeta za sprječavanje iseljavanja stanovništva i smanjenje negativnog demografskog trenda.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije brine upravo o malim lokalnim zajednicama i njihovim potrebama te i ove godine nastavlja s Programom održivog razvoja lokalne zajednice za koji je u prvom kvartalu osigurano 60 milijuna kuna za oporavak i razvoj potpomognutih područja.

Kroz male projekte komunalne i socijalne infrastrukture značajna sredstva u lokalnim zajednicama ulažu se u nerazvrstane ceste, nogostupe, lokalne vodovodne i kanalizacijske mreže, javnu rasvjetu, dječje vrtiće i igrališta, školske objekte, javne objekte za okupljanje u zajednici, zdravstvene objekte i slično. U razdoblju od 2012. do 2017. godine, Ministarstvo je Programom održivog razvoja lokalne zajednice sufinanciralo više od 1160 manjih infrastrukturnih projekata u ukupnom iznosu od 334 milijuna kuna.

Obavijest o održavanju radionica - tip operacije 4.1.1. "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava"

Napisao/la Administrator. Objavljeno u Obavijesti

Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju organizira radionice za potencijalne korisnike mjere 4 “Ulaganja u fizičku imovinu”, podmjere 4.1., tipa operacije 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Podsjećamo korisnike da na sljedećoj POVEZNICI mogu pronaći više informacija vezanih uz načine i uvjete provođenja mjere 4 “Ulaganja u fizičku imovinu”, podmjere 4.1. “Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Copyright © 2012 - Grad Drniš - Sva prava zadržana - Izrada i održavanje krasic.net