Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Obavijest o podjeli kompostera

U ponedjeljak 22. travnja u vremenu od 10:00 do 12:00 sati na Poljani u Drnišu, a u sklopu obilježavanja Dana planete Zemlje, svim zainteresiranim građanima koji imaju prebivalište na području Grada Drniša, uz predočenje osobne iskaznice, dijelit će se kante za kompostiranje zapremnine 10l i/ili komposteri za kompostiranje otpada iz kućanstva ili vrta zapremnine 350l.

„Čuvajmo Zemlju i prirodu na njoj, jer ih nismo naslijedili od svojih djedova i očeva, nego smo ih posudili od svojih potomaka.“ - Poglavica Bik Koji Sjedi

Nastavi čitati

Poziv na akciju povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje 2024.

Pozivamo sve zainteresirane građane Grada Drniša da nam se pridruže dana 22. travnja 2024. godine na akciji povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje 2024.

Akcija obilježavanja povodom Dana planeta Zemlje 2024. će se održati dana 22.04.2024. godine u vremenskom periodu od 10 do 12 sati na Poljani u Drnišu. Svrha održavanja akcije obilježavanja je podizanje svijesti građana o mjerama sprječavanja nastanka otpada, odvojenog sakupljanja komunalnog otpada i njegove obrade.

Nastavi čitati

Prijava nepropisno odbačenog otpada

Dana 12. veljače 2018. godine, Gradsko vijeće Grada Drniša, donijelo je Odluku o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje odbačenog otpada na području Grada Drniša, koja između ostalog regulira uspostavu sustava za zaprimanje obavijesti o nepropisno odbačenom otpadu i evidentiranju lokacija odbačenog otpada. Odluku pogledajte OVDJE.

Sukladno odredbi članka 36. stavka 2. Zakona o održivom gospodarenju otpadom (Narodne novine br. 94/13 i 73/17) obveza Grada Drniša je uspostava sustava za zaprimanje obavijesti o nepropisno odbačenom otpadu.

Ukoliko primijetite nepropisno odbačen otpad potrebno je popuniti priloženi obrazac i isti dostaviti na adresu: Grad Drniš, Trg kralja Tomislava 2, 22323 Drniš,  ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Putem zaprimljenih prijava i već evidentiranih lokacija Grad Drniš će uspostaviti sustav evidentiranja lokacija odbačenog otpada. Obrazac preuzmite OVDJE.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE
1. PDF OBRAZAC 234 KB Preuzmi
2. PDF ODLUKA 306 KB Preuzmi