Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Trg kralja Tomislava 1
22320 Drniš

022 888 830

Telefon

022 888 831

Fax

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

E-mail

Grad Drniš donirao knjige školskoj knjižnici

U petak 24. siječnja u školskoj knjižnici Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog Drniš danas je od strane Grada Drniša uručena donacija knjiga.

Donaciju vrijednu deset tisuća kuna knjižničarki Aniti Coti uručili su gradonačelnik Drniša Josip Begonja, pročelnica za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti Ivana Sučić i viša stručna savjetnica za društvene djelatnosti Marija Vukušić.

Na zamolbu knjižničarke prof. Anite Cote nabavljena je knjižna građa, a riječ je mahom o obveznoj lektiri u osnovnoj školi, ali i o svjetskim hit naslovima kao npr. „Mi djeca sa kolodvora ZOO“ i drugima, a koji bi trebali nezaobilazni u odrastanju svakog djeteta.

Iako je riječ o županijskoj ustanovi, Grad Drniš u skladu sa svojim mogućnostima redovito pomaže školi i drniškoj djeci. Već treću godinu za redom iz gradskog proračuna se izdvaja deset tisuća kuna za nabavku knjižne građe, osigurani su besplatni školski pribor i radne bilježnice u ovoj školskoj godini, pomaže se kod klimatizacije učionica. Također se djeca uključuju i u projekte koje Grad Drniš provodi, kroz sudjelovanje u edukativnim radionicama. Kroz europske projekte Grada Drniša je opremljena i Školska zadruga „Smrika“ sa potrebnim pomagalima – šivaćim strojem, tkalačkim stanom, aparatima za filcanje vune i slično, a pomoću kojih su vrijedne ruke djece sa svojom voditeljicom gđom Cota izradile brojne ukrase izložene u školskoj knjižnici.


Mjerna postaja: Gradska čistoća Drniš

Mjerna postaja: Gradski kolodvor Drniš

Drniš 360