Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Iz Programa pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova financirat će se izrada projektne dokumentacije za izgradnju Vatrogasnog doma u Drnišu

Temeljem Poziva za iskaz interesa za sufinanciranje projekata prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova, Grad Drniš je dostavio dva zahtjeva za dodjelu sredstava: Izrada projektne dokumentacije za izgradnju Doma umirovljenika u Drnišu i Izrada projektne dokumentacije za izgradnju Vatrogasnog doma u Drnišu.

Nakon  provedene evaluacije i vrednovanja projektnih prijedloga od strane Razvojne agencije Šibensko-kninske županije, oba projektna prijedloga su uvrštena na listu prvenstva projekata prihvatljivih za sufinanciranje iz ESI fondova, te je Partnersko vijeće Šibensko-kninske županije jednoglasno usvojilo Listu prvenstva projektnih prijedloga sa 9 projekata iz Šibensko-kninske županije, među kojima su bila i dva projektna prijedloga Grada Drniša, te su upućena na daljnji  postupak dodjele sredstava u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Međutim, u ovoj prvoj fazi dodjele sredstava iz Programa pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova, od ukupnog indikativnog iznosa sredstava planiranog za Šibensko-kninsku županiju u visini od 3.700.000,00 kuna odobreno je samo 1.300.000,00 kuna za sufinanciranje projekata u Šibensko-kninskoj županiji. Među odobrenim projektima je Izrada projektne dokumentacije za izgradnju Vatrogasnog doma u Drnišu, a kriterij je bila prihvatljivost investicije u ovom programskom razdoblju.

Procijenjena vrijednost investicije izrade projektne dokumentacije za izgradnju Vatrogasnog doma u Drnišu je 278.125,00 kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinancirat će investiciju sa 230.000,00 kuna.

Cilj Programa je pridonijeti bržem društveno-gospodarskom razvoju slabije razvijenih područja RH pružanjem financijske pomoći u izradi projektne i tehničke dokumentacije za lokalne razvojne projekte  koji su prihvatljivi za financiranje iz ESI fondova  i koji su temeljeni na strateškim razvojnim dokumentima.

Svečani potpis ugovora o sufinanciranju projekta Izrade dokumentacije za izgradnju Vatrogasnog doma u Drnišu dogovoren je za danas u Zagrebu u Hotelu Panorama, a ugovor sa ministricom Gabrijelom Žalac potpisat će gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja.

Slika je ilustracija.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE
1. XLSX POPIS FINANCIRANIH PROJEKATA U ŠIBENSKO-KNINSKOJ ŽUPANIJI 15,7 KB Preuzmi