Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Službeno završen projekt "Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu"

Projekt "Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu", nakon 30 mjeseci završava 17. srpnja 2021. godine.

Partneri na projektu bili su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Drniš.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 2.898.907,00 kuna.

Tijekom 24 mjeseca provedbe projektnih aktivnosti, pružanja usluge pomoći i podrške, 16 žena odgovorno je brinulo o 80 korisnika, uglavnom starijih i nemoćnih osoba, u njihovim domovima čime su utjecale na poboljšanje kvalitete života. Aktivnosti su se odnosile na dostavu namirnica, pomoć u pripremi obroka, održavanje čistoće stambenog prostora, brigu o higijeni, pružanje podrške kroz razgovor i druženje te uključivanje u društvo. Podijeljeno je 1920 paketa higijenskih potrepština.

Ni pojava bolesti COVID 19, uzrokovana virusom SARS-CoV-2 nije onemogućila provedbu aktivnosti, dapače nastavljene su uz pojačane mjere opreza i uz pridržavanje epidemioloških preporuka na obostrano zadovoljstvo svih sudionika projekta.

Paralelno uz rad žene su pohađale edukaciju za programe obrazovanja/osposobljavanja za njegovateljice (7), kuharice (7) i slastičarke (2). Stečena uvjerenja o osposobljenosti verificirana su od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja te su upisana u e- radnu knjižicu.

Projekt "Za bolju budućnost" – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu" u potpunosti je opravdao svoj cilj. Doprinio je smanjenju nezaposlenosti i socijalne isključenosti žena na ruralnom području, te što duljem boravku starijih i nemoćnih osoba u svojim domovima.

Kako je poziv Zaželi - II. faza trajno zatvoren 31. svibnja, a Grad Drniš se nije mogao prijaviti ranije zbog toga što su aktivnosti još bile u tijeku, iskreno se nadamo i očekujemo otvaranje sličnog poziva u okviru novog programskog razdoblja.