Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Održana motivacijsko – aktivacijska radionica za žene u sklopu projekta "Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena na području Grada Drniša"

Prošli tjedan od utorka do petka je održana motivacijsko-aktivacijska radionica za žene zaposlene na projektu "Za bolju budućnost – program zapošljavanja na području Grada Drniša" u okviru programa Zaželi.

Projekt  "Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu" provodi se na temelju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, Kodni broj: UP.02.1.1.05.0220 u okviru poziva "Zaželi – Program zapošljavanja žena", a financira se iz Europskog socijalnog fonda.

Ukupna vrijednost Projekta "Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu" iznosi 2.898.907,00 kuna. Provedba projekta je započela 17. siječnja 2019. godine i traje 30 mjeseci.

Projektom je zaposleno 16 žena u nepovoljnom položaju koje će 24 mjeseca obavljati uslugu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju, te će tijekom trajanja ugovora dobiti priliku i za dodatno obrazovanje/osposobljavanje čime će ostvariti mogućnost da i nakon prestanka rada na ovom projektu ostanu aktivne na tržištu rada. Na taj način će žene osnažiti svoj radni potencijal i dobiti mogućnost novog zaposlenja u budućnosti čime se smanjuje ukupna nezaposlenost i utječe na smanjenje rizika od siromaštva. Projekt osigurava izvaninstitucionalnu skrb i pruža krajnjim korisnicima ostanak u vlastitom domu čime se pridonosi dostojanstvenijem življenju starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju, poboljšanju kvalitete života i socijalne uključenosti.

Prije početka formalnog obrazovanja/osposobljavanja, za žene je prošli tjedan u Pakovu Selu održana motivacijsko-aktivacijska radionica u trajanju od 24 školska sata. Radionica je trajala 4 dana po 6 školskih sati.

Kroz održavanje motivacijsko-aktivacijske radionice se utjecalo na psihološko osnaživanje zaposlenih žena, potaknulo ih se na promišljanje o tome što se može napraviti na osobnoj razini u situaciji nezaposlenosti, a naročito dugotrajne, te kako stjecanje dodatnih znanja i kompetencija može pomoći pronalasku posla. Kroz radionicu, zaposlene žene su svladale i osnovna znanja u pisanju životopisa i motivacijskih pisama, te predstavljanja na intervjuu kod poslodavca, osnove verbalne i neverbalne komunikacije ...

Radionicu su održali stručnjaci iz područja ljudskih resursa iz tvrtke New Project d.o.o. iz Šibenika, a nakon završetka motivacijsko-aktivacijske radionice zaposlenim ženama su uručene potvrde o sudjelovanju na radionici.