Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Gradonačelnik Josip Begonja potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za financiranje projekta "Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu"

Danas je gradonačelnik Josip Begonja potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za financiranje projekta "Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu" u okviru poziva "Zaželi – Program zapošljavanja žena". Potpisivanje ugovora je upriličeno u Ivanić Gradu, a ugovore su korisnicima svečano uručili ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marko Pavić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Ukupna vrijednost Projekta "Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu" iznosi 2.898.907,00 kuna. Provedba projekta započinje danas – 17. siječnja i traje 30 mjeseci.

Projektom se planira zapošljavanje 16 žena u nepovoljnom položaju koje će 24 mjeseca obavljati uslugu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju, te će tijekom trajanja ugovora dobiti priliku i za dodatno obrazovanje/osposobljavanje čime će ostvariti mogućnost da i nakon prestanka rada na ovom projektu ostanu aktivne na tržištu rada. Na taj način će žene osnažiti svoj radni potencijal i dobiti mogućnost novog zaposlenja u budućnosti čime se smanjuje ukupna nezaposlenost i utječe na smanjenje rizika od siromaštva. Projekt osigurava izvaninstitucionalnu skrb i pruža krajnjim korisnicima ostanak u vlastitom domu čime se pridonosi dostojanstvenijem življenju starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju, poboljšanju kvalitete života i socijalne uključenosti.