Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Gradonačelnik Drniša mr. sc. Josip Begonja primio europske turoperatore i novinare

Gradonačelnik Grada Drniša, Mr. sc. Josip Begonja danas je u Gradskoj vijećnici primio novinare i predstavnike turoperatora iz Njemačke, Italije, Švedske i Francuske koji su u posjetu širem drniškom području u okviru projekta „Razvoj turizma na rubnim dijelovima NP Krka“. Pozdravio je goste zaželivši im ugodan boravak u drniškom kraju. „Revitalizacija i iskorištavanje potencijala bogate prirodne i kulturne baštine temelj su gospodarskog razvoja šireg drniškog područja.“, kazao je gradonačelnik Begonja u svojoj pozdravnoj riječi.

Projektna menadžerica Ivana Sučić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti Grada Drniša osvrnula je na tijek realizacije projekta cilj kojega je razvoj malog i srednjeg poduzetništva te stvaranje novih radnih mjesta. U sklopu projekta uređene su biciklističke staze na Miljevcima i u Trbounju; u kanjonu rijeke Čikole uređena je šetnica s dva vidikovca, kanjoning staza, penjački smjerovi  i zip line, a na ulazu u Drniš rekonstruirana je i uređena Stara mlinica iz 15. stoljeća u sklopu koje će uskoro biti otvorena muzejska suvenirnica. Strani novinari i predstavnici turoperatora bit će među prvim gostima koji će posjetiti lokalitete uređene u okviru projektnih aktivnosti.  Uz novoizgrađene kapacitete i atrakcije, gosti će se upoznati s bogatom kulturnom i prirodnom baštinom, gastronomskom ponudom i mogućnostima turističkog posjećivanja, razgledavanja i boravka. Smještajne mogućnosti i kapacitete ugostiteljskih sadržaja, kao i trendove u turizmu na drniškom području, predstavila je Josipa Čupić, direktorica Ureda turističke zajednice Grada Drniša. Naglasila je kako očekuje da se tijekom posjeta ostvare kontakti koji će rezultirati konkretnim poslovnim suradnjama.

Projekt „Razvoj turizma na rubnim područjima NP Krka“ provodi se na širem drniškom području od lipnja 2014. godine, s ciljem razvoja malog i srednjeg poduzetništva kroz razvoj turizma i promociju autentične i atraktivne turističke ponude. Nositelj projekta je Grad Drniš, a partnerske institucije u provedbi su Turistička zajednica Grada Drniša, Muzej Grada Drniša, JU Priroda Šibensko-kninske županije i JU Razvojna agencija Šibensko-kninske županije. Ukupna vrijednost projekta je 632.133,51 EUR od čega se 84,22% sufinancira sredstvima Europske unije, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.  Projekt traje 24 mjeseca i provodi se do sredine lipnja 2016. godine. 

Na kraju prezentacija najavljeni su „Dani otvorenih vrata“, dvodnevna manifestacija koja će se održati 3. i 4. lipnja i koja će obilježiti završetak projektnih aktivnosti i predstaviti rezultate široj javnosti.

Foto: Radio Drniš