Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Grad Drniš predstavio projekt "Razvoj gospodarstva Grada Drniša kroz ulaganje u poslovnu zonu Drniš"

U Velikoj vijećnici Grada Drniša održana je danas početna konferencija projekta "Razvoj gospodarstva Grada Drniša kroz ulaganje u poslovnu zonu Drniš".

Ovim projektom će se izgraditi i opremiti istočni dio postojeće poslovne zone, a čime će se dodatno aktivirati oko 4,5 hektara zone.

Projekt su predstavili gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti Ivana Sučić.

„Zašto smo krenuli u ovaj projekt? Već duži niz godina postoji interes za poslovnu zonu Drniš. Međutim 2009. godine, recesija koja je zahvatila Hrvatsku i druge zemlje Europske unije, odrazila se i na proračun Grada Drniša, te mi iz vlastitih sredstava nismo mogli ići u ovu priču. Čekajući prvi javni poziv za bespovratna sredstva iz Europskih fondova, projekt je prijavljen 2017. godine te su radovi započeli krajem prošle godine. Ovim projektom uredit će se novih 35 tisuća kvadrata zone, a jedan postojeći prostor na poslovnoj zoni trebao bi poslužiti kao novi vatrogasni dom Grada Drniš. Zona za Drniš znači nove dohotke, ali i poticaj svim mladim poduzetnicima ostanak u Gradu Drnišu“ rekao je gradonačelnik Begonja.

Infrastrukturno opremanje poslovne zone u Drnišu će stvoriti preduvjete za nova ulaganja od strane domaćih i stranih investitora te posebno pomoći malim poduzetnicima, naročito start up-ovima koji ne mogu pronaći urede, ni radne prostore za početak poslovanja, kao ni dostupno zemljište po cijeni koju si mogu priuštiti.

„Realizacijom ovog projekta Grad Drniš proširit će kapacitete poslovne infrastrukture i povećati broj poduzetnika na tržištu proširenjem dostupne ponude koje omogućavaju poduzetnicima odgovor na rastuće zahtjeve tržišta te dostići sljedeću razvojnu stepenicu u općoj društvenoj koristi. Projektom će se postići jačanje pozicije regionalne poslovne infrastrukture te učiniti iskorak u lokalnom razvoju, povećanjem kapaciteta u vidu coworking-a, a posljedično i nova zapošljavanja“ kazala je pročelnica Sučić.

Grad Drniš je u lipnju 2019. godine potpisao Ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava za projekt "Razvoj gospodarstva Grada Drniša kroz ulaganje u poslovnu zonu Drniš", financiran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Završetak radova vrijednih 9.167.698,25 kuna predviđen je do kraja 2021. godine.