Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Završen projekt adaptacije i opremanja prostora na 1. katu predškolske ustanove u objektu Dječji vrtić Drniš u Drnišu

Projekt adaptacije i opremanja prostora na 1. katu predškolske ustanove u objektu Dječji vrtić Drniš u Drnišu proveden je u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, a financira se iz NPOO-a.

Grad Drniš je korisnik bespovratnih sredstava, a Dječji vrtić Drniš je bio partner na projektu.

Cilj projekta je bio osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za povećanje dostupnosti predškolskog odgoja i obrazovanja na području Grada Drniša kroz adaptaciju i opremanje dodatne prostorije za vrtićki boravak u Dječjem vrtiću Drniš u Gradu Drnišu. Kroz projekt je uređena i kompletno opremljena nova prostorija u Dječjem vrtiću Drniš koja će primiti 20 predškolaca. Ovim projektom će se djeci predškolskog odgoja omogućiti predškolski odgoj u manjim skupinama, te će na taj način imati kvalitetniji razvoj i odgoj i obrazovanje, a Dječji vrtić Drniš će zadovoljiti državne pedagoške standarde koji propisuju maksimalno 20-ero djece u vrtićkim skupinama, te 12-ero djece u jasličkim skupinama.

Vrijednost projekta je 95.560,42 € uz 100%-tno sufinanciranje iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) 2021-2026. Radove na adaptaciji je izvela tvrtka Gemas d.o.o. iz Zadra, a opremanje je provela tvrtka Deltron d.o.o. iz Splita.