Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Završen projekt "Osposobljavanjem do zaposlenja"

Projekt „Osposobljavanjem do zaposlenja“ financiran je u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina" u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Vrijednost projekta je bila 593.536,00 kuna, te je projekt sufinanciran u 100%-tnom iznosu iz EU fondova.

Projekt je započeo 11. siječnja 2019. godine, a završio je 11. siječnja 2021. godine. Kroz projekt je 15 osoba, dugotrajno nezaposlenih osoba završilo programe obrazovanja, koji su verificirani od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Na taj način im je povećana konkurentnost na tržištu rada i omogućeno lakše zapošljavanje.

Osam polaznika je završilo program osposobljavanja za voditelja izrade i provebe projekata financiranih iz EU fondova, za što je Grad Drniš ugovorio usluge osposobljavanja sa Pučkim otvorenim učilištem Algebra iz Zagreba, šest polaznika je završilo progam osposobljavanja za Pomoćnike u nastavi u radu s učenicima s teškoćama i jedna osoba je završila program osposobljavanja za pomoćnog slastičara, a za pružanje usluga za osposobljavanje za ta dva programa Grad Drniš je ugovorio Pučko otvoreno učilište iz Šibenika.

Posebno veseli što je nekoliko osoba, pripadnika ciljne skupine pronašlo zaposlenje upravo zahvaljujući završenim programima osposobljavanja u sklopu ovog projekta.

Kroz projekt je provedeno niz radionica na kojima su sudjelovale nezaposlene osobe, a u cilju jačanja njihovih mekih vještina, te nekoliko radionica za stručnjake koji rade sa dugotrajno nezaposlenim osobama, a u cilju povećanja kvalitete usluga povezanih s pristupom tržištu rada.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE
1. PROJEKT "OSPOSOBLJAVANJEM DO ZAPOSLENJA" - BROŠURA PDF 997 KB