Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Započela edukacija nezaposlenih osoba za pomoćnike u nastavi

U sklopu projekta „Osposobljavanjem do zaposlenja“ u ponedjeljak 9. ožujka 2020. godine započeo je program osposobljavanja nezaposlenih osoba za poslove pomoćnik/ca u nastavi u radu s učenicima s teškoćama.

Šest nezaposlenih osoba se prijavilo na javni poziv Grada Drniša za osposobljavanje osoba pripadnika marginaliziranih skupina za program pomoćnika u nastavi.

Riječ je o projektu koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, a u sklopu kojeg je već 7 mladih nezaposlenih osoba osposobljeno za željene programe – jedna za slastičarku i šest za voditelje izrade i provedbe EU projekata.

Program osposobljavanja za pomoćnike u nastavi je verificiran program od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, te će pripadnici ciljne skupine po završenom programu osposobljavanja steći uvjerenja o osposobljavanju koja se u upisuju u eRadnu knjižicu. Ugovor o pružanju usluga osposobljavanja sklopljen je sa Pučkim otvorenim učilištem iz Šibenika na temelju javnog poziva za dostavu ponuda.

Projekt "Osposobljavanjem do zaposlenja" provodi se u okviru poziva „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u programskom razdoblju 2014.-2020. Vrijednost projekta je 593.536,00 kuna, a projekt se u 100%-tnom iznosu financira iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt traje 2 godine i završava 11. siječnja 2021. godine. Cilj projekta je povećanje stručnih znanja 15 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Grada Drniša u skladu s potrebama tržišta rada, a sve u cilju njihovog lakšeg zapošljavanja.