Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

NATURA DRNIŠ za najmlađe

U sklopu projekta Natura Drniš prošli tjedan i danas su održane edukacije sa starijim predškolcima iz Dječjeg vrtića u Drnišu. Nakon polusatne šetnje po prirodi, s mališanima su se kroz interaktivni razgovor obradile prirodne vrijednosti drniškog kraja te načini na koji i oni mogu doprinijeti u očuvanju prirode i okoliša (ne bacati otpad, pokupiti ga ako na njega naiđu, koristiti višekratnu ambalažu,…).

Obradom slikovnice Marko na Krki, mališani su se upoznali s nekim od stanara koji nastanjuju područje ekološke mreže "Krka i okolni plato" kojem, uz Nacionalni park Krka, pripada i šire područje Grada Drniša. Po završetku radionice, mališani su dobili zadatak da se i likovno izraze te nacrtaju prirodu svoga zavičaja. Strpljivo čekamo njihove radove koje ćemo javno predstaviti na društvenim mrežama.

Ovim dvjema radionicama završen je edukativno – informativni dio aktivnosti projekta Natura Drniš, a ujedno su se ove aktivnosti lijepo uklopile i u obilježavanje Dječjeg tjedna u Gradu Drnišu.

Kroz drnišku prirodu djecu je vodila biologinja Martina Markov iz tvrtke Motonautika Luke d.o.o., a ove radionice su pokazale da je važno djecu od malih nogu oblikovati u smjeru "čuvara drniške prirode".