Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Donesena odluka o financiranju projekta "Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Dječjeg vrtića Drniš u Gradu Drnišu"

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike dana 29. rujna 2021. godine donijelo je odluku o financiranju projekta "Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Dječjeg vrtića Drniš u Gradu Drnišu" u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 4.329.620,34 kuna, uz stopu vlastitog sufinanciranja od 0%.

Riječ je o projektu koji je prijavljen u veljači 2021. godine na poziv na dostavu projektnih prijedloga UP.02.2.2.16 "Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja".

Cilj projekta je unaprjeđenje usluge Dječjeg vrtića Drniš kroz produljenje radnog vremena s ciljem omogućavanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenima u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja za 250 djece. Projektom se zapošljava 33 djelatnika, provode se edukacije za osnaženje kompetencija stručnjaka u obrazovanju djece i uvode novi posebni programi. Dječji vrtić Drniš će uvesti novu uslugu produljenog boravka. Novo radno vrijeme vrtića bit će od 06:30 sati do 16:30 sati, a uz redovno radno vrijeme od 06:30 do 16:30 sati uvest će se i produljeno radno vrijeme od 16:30 do 20:30 sati. U osposobljavanju namijenjenom jačanju kapaciteta stručnjaka sudjelovat će 30 odgojitelja na edukacijama za poticanje darovitosti rane i predškolske dobi, za emotivni razvoj, za darovitu djecu, za korištenje terapije igrom u radu s djecom s posebnim potrebama, neurološkoj edukaciji, glazbenoj, likovnoj te sportskoj edukaciji. U provedbi projekta sudjelovat će 21 odgojitelj i pedagog, 5 pomoćnih kuhara/ica, 5 spremača/ica, te administratori projekta.

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda uz 100%-tno sufinanciranje iz bespovratnih sredstava, a planirano trajanje projekta je 20 mjeseci.

Odluka o financiranju je objavljena na web stranicama www.strukturnifondovi.hr, a može se preuzeti na poveznici OVDJE.