Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Završen projekt navodnjavanja nogometnog igrališta NK DOŠK-a

Završen je projekt "Izgradnja sustava za navodnjavanje na nogometnom igralištu NK DOŠK u Drnišu", za kojeg je 23. travnja 2020. godine sklopljen ugovor o financiranju između Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Grada Drniša.

Riječ je o projektu koji je još u veljači 2019. godine prijavljen na Natječaj za provedbu tipa operacije 7.4.1. "Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika" koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija (LRS) odabranih LAG-ova unutar podmjere 19.2. "Provedba operacija unutar CLLD strategije" kojeg je objavio LAG Krka.

Cilj projekta je revitalizacija i infrastrukturno opremanje nogometnog igrališta u samom centru Drniša, a sve u funkciji povećanja kvalitete života i povećanja uključenosti građana u organizirane oblike sportskih aktivnosti koje se odvijaju na nogometnom igralištu, te dugoročno smanjenje troškova vezanih za održavanje sportskih terena na području Grada Drniša.

Ukupna vrijednost projekta je 327.000,00 kuna, a bespovratna sredstva u vidu EU potpore iznose 185.312,50 kuna. Razliku je osigurao Grad Drniš u vlastitom proračunu.

Radove na postavljanju sustava za navodnjavanje izvršila je tvrtka Floreo d.o.o. iz Osijeka.