Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Reciklažno dvorište u Drnišu započelo s radom

Reciklažno dvorište u Drnišu započelo je s radom u srpnju ove godine. Izgrađeno je i opremljeno u sklopu provedbe projekta "Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Drniša". Projekt je sufinanciran sredstvima Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je bila 3.219.850,62 kuna, od čega su prihvatljivi troškovi 3.039.188,12 kuna, a bespovratna sredstva su odobrena u iznosu od 2.583.309,90 kuna, što je 85% ukupno prihvatljivih troškova.

Nakon provedenog projekta i ishodovane uporabne dozvole, Grad Drniš je predao prostor reciklažnog dvorišta na upravljanje, korištenje i održavanje Gradskoj čistoći Drniš d.o.o. Gradska čistoća Drniš d.o.o. je upisana u Očevidnik reciklažnih dvorišta pri Ministarstvu zaštite okoliša i energetike s danom 9. srpnja 2019. godine pod red. brojem REC-143.

Reciklažno dvorište je otvoreno svakim radnim danom od 8,00 do 15,00 sati, a subotom od 8,00 do 13,00 sati. Nedjeljom i praznikom reciklažno dvorište ne radi.

Kategorije otpada koje se zaprimaju u reciklažnom dvorištu u Drnišu su: ambalažno staklo, folijarna plastika, drvo s opasnim svojstvima, glomazni otpad (metalni), glomazni otpad (nemetalni), EE - električni otpad, PS - kruti, PE - kruti, ostala plastika, automobilske gume, drvo, metali crni i građevinski otpad.

Preuzimanje otpada je besplatno za sve građane, a potrebno je doći sa važećom osobnom iskaznicom. 

Reciklažno dvorište se nalazi na adresi Stjepana Radića 69, pored zgrade Gradske čistoće Drniš d.o.o., a ulaz je nasuprot Tehničkog pregleda u Drnišu.