Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Provedena još jedna radionica o reciklaži

Jučer je u Područnoj školi u Drinovcima provedena još jedna radionica pod nazivom „ART reciklaža“ na kojoj je sudjelovalo oko 30-tero djece iz viših razreda. Ovo je treća po redu radionica pod nazivom „ART reciklaža“ koje se provode u sklopu projekta „Izgradnja i opremanja reciklažnog dvorišta na području Grada Drniša“, koji se financira iz Kohezijskog fonda.

Ukupna vrijednost projekta je 3.219.850,62 kuna, od čega su prihvatljivi troškovi 3.039.188,12 kuna, a bespovratna sredstva su odobrena u iznosu od 2.583.309,90 kuna, što je gotovo 84,999999% ukupno prihvatljivih troškova.

Cilj projekta je izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta čime će se postići povećanje stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenje količine otpada koji će se odlagati na odlagališta. Kroz projekt će se provesti i brojne informativno-obrazovne aktivnosti prilagođene odraslima i djeci. RD Grada Drniša upisat će se u Očevidnik RD-a, čime će se zadovoljiti i ispuniti i zakonski uvjeti o minimalnom broju RD-a u odnosu na broj stanovnika, te će se pridonijeti povećanju stope recikliranja i zaštiti okoliša, te povećati kvaliteta života stanovnika JLS-a.

U okviru provedbe projekta su planirane i brojne informativno-obrazovne aktivnosti za djecu – izrada bojanki, radionice „Otpad nije smeće“ i „ART reciklaža“.

Na ovoj radionici, uz stručnog voditelja – gđu Ingu Kukolj, djeci se približila tematika pravilnog zbrinjavanja otpada, odvajanja otpada u kućanstvima i ulozi reciklažnog dvorišta u cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom. U praktičnom dijelu su djeca izrađivala torbe od tkanine, izrađivala ukrase od vune, plastike, starog papira, koristeći i pribor koji je nabavljen u sklopu projekta – šivaći stroj, stroj za filcanje vune…  Djeci Područne škole u Drinovcima Grad Drniš je darovao i mini komplet kanti za odvojeno odlaganje otpada, te mini komposter, kako bi znanje o odvojenom odlaganju otpada stečeno na radionici svakodnevno primjenjivali tijekom boravka u školi, te to svoje znanje prenijeli i na svoje ukućane.