Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

1000 članova mreže "Gradimo Europu s lokalnim dionicima" iz svakog kutka Europe

Mreža "Gradimo Europu s lokalnim dionicima" (BELC) ovog je tjedna poželjela dobrodošlicu svom 1000-tom članu. Uz članove u svakoj europskoj zemlji Hrvatska ih ima 19. Radi se o paneuropskoj mreži lokalno izabranih političara kojom je uspostavljen savez bez presedana između Europske komisije i lokalnih vlasti. BELC mreža djeluje u bliskoj suradnji s Europskim parlamentom i Europskom mrežom regionalnih i lokalnih predstavnika Odbora regija.

Članovi se mogu pridružiti na dobrovoljnoj osnovi i dobivaju priliku Europskoj komisiji postaviti konkretna pitanja koja su od značaja za njihovu zajednicu. To su na primjer financiranje mladih poljoprivrednika, depopulacija ruralnih područja, stvaranje pametnih gradova, energetska učinkovitosti zgrada itd.

Članovi BELC mreže imaju povlašten pristup službenim izvorima EU-a na svom jeziku. Također im se nude seminari iz prve ruke i pristup internetskoj platformi za ravnopravne korisnike diljem EU-a. Imat će i priliku posjetiti Europsku komisiju u Bruxellesu te razgovarati s dužnosnicima EU-a koji se bave temama koje ih zanimaju.

Projekt također ima svoj lokalni tim za podršku u svakoj državi članici za dodatnu podršku članovima.

Za više informacija:

Grad Drniš ponosan je što je jedan od 1000 gradova partnera mreže "Gradimo Europu s lokalnim dionicima" (BELC), paneuropske mreže lokalno izabranih političara.

Ponosan sam što sam jedan od 1000 članova mreže "Gradimo Europu s lokalnim dionicima" (BELC), paneuropske mreže lokalno izabranih političara. (gradonačelnik mr. sc. Josip Begonja)