Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Grad Drniš, Dječji vrtić Drniš i Općina Ružić predali projekte na natječaj "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu"

U jedinom poštanskom uredu koji u Republici Hrvatskoj radi 24 sata dnevno u Bajakovu noćas nešto iza 3 sata ujutro predani su projekti Grada Drniša, Dječjeg vrtića Drniš i Općine Ružić na natječaj za provedbu podmjere 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ – provedba tipa operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Grad Drniš prijavio je projekt rekonstrukcije tržnice u Drnišu – izgradnju pet nadstrešnica i jedne prodavaonice namijenjene za prodaju živežnih namirnica. Vrijednost investicije je oko 730 tisuća kuna, a sukladno Pravilniku o provedbi Mjere 7, sufinanciranje projekta je u 100%-tnom iznosu za ulaganja u područjima gradova i općina koja se razvrstavaju u I. i II. Skupinu sukladno Odluci o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti. Izradu projektne dokumentacije je financiralo dijelom Ministarstvo graditeljstva i prostornog planiranja, a prijavnu dokumentaciju su kompletirali djelatnici gradske uprave Grada Drniša proteklih deset mjeseci. Noćas iza ponoći po otvaranju aplikacije u AGRONET-u, djelatnici Gradske uprave izvršili su prijavu, nakon čega je gradonačelnik Begonja dokumentaciju predao na pošti u Bajakovu. Sredstva su ograničena, a prednost nakon svih bodovanja sukladno propisanim kriterijima imaju oni koji se prvi prijave. Ravnateljica Dječjeg vrtića Drniš Niveska Vlaić prijavila je projekt izgradnje vrtića u Drinovcima na Miljevcima, vrijednosti 6,7 milijuna kuna. Načelnik Općine Ružić je također predao projekt izgradnje i opremanja objekta dječjeg vrtića u Gradcu vrijedan 5,8 milijuna kuna. Rezultati natječaja očekuju se krajem ove godine.