Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Potpisan Ugovor za uređenje pješačko-biciklističke staze u Pokrovniku i Pakovu Selu

11. siječnja je potpisan Ugovor za uređenje pješačko-biciklističke staze, vidikovca kod crkve Sv. Mihovila u Pokrovniku i uređenje pješačko-biciklističke staze i bunara u Pakovu Selu između Grada Drniša i tvrtke Kameni zid d.o.o. iz Drniša.

Vrijednost radova je 1.280.363,38 kuna sa pdv-om, a radovi se moraju završiti u roku od 5 mjeseci. Stručni nadzor nad ovim radovima vršit će tvrtka Dizain-ing d.o.o. iz Drniša.

Ova investicija se financira iz projekta "ADRIATIC CANYONING - ADRIATIC CANYONS ADVENTURE TOURS". Projekt je financiran iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014.-2020., a njegova ukupna vrijednost je 1.879.251,32 EUR, od čega je sufinanciranje iz EU sredstava 1.597.363,59 odnosno 85%. Cilj projekta je jačanje socijalnog, gospodarskog i teritorijalnog razvoja prekograničnog područja između Hrvatske, BiH i Crne Gore kroz jačanje i diversifikaciju turističke ponude u jadranskom zaleđu, te izradom zajedničkog prekograničnog modela omogućiti bolje upravljanje i održivo korištenje prirodne i kulturne baštine.

Ovim projektom se želi potaknuti razvoj aktivnog turizma na sljedećim lokacijama: Zrmanja i Čikola u Hrvatskoj, Peć mlini i Borak u BiH te Orjen i Vrbanj u Crnoj Gori. Uređenjem male turističke infrastrukture, navedene destinacije jadranskog zaleđa postat će prepoznatljive kao outdoor destinacije, koje će, osim što će nadopuniti ponudu turistima koji posjećuju jadransku obalu, i same se pozicionirati na turističkom tržištu kao atraktivne lokacije aktivnog turizma s novim turističkim sadržajima usmjerenim ciljanim turističkim skupinama željnim aktivnog i adrenalinskog odmora.

Kroz ovu aktivnost će se urediti, opremiti i označiti više od 30 km biciklističkih staza na području Pokrovnika i Pakova Sela, te će se urediti vidikovac uz crkvu Sv. Mihovila, urediti odmorište kod točke Pećina, očistiti će se područje oko 5 bunara na području Pakova Sela i opremiti drvenim klupama i stolovima.