Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Poduzetnicima ponovno na raspolaganju zajmovi HAMAG-BICRO

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i europskih fondova (MRRFEU) te Ministarstvom poljoprivrede ponovo stavlja na raspolaganje financijske instrumente za poduzetnike. Zaprimanje zahtjeva za zajmove kreće u ponedjeljak, 25. ožujka 2024., u 12h putem on-line obrasca na službenim internetskim stranicama HAMAG-BICRO-a.

Malim zajmovima za investicije kreditirat će se subjekti malog gospodarstva uz povoljnije uvjete financiranja. Namjena ovog zajma je financiranje osnovnih sredstava (materijalna i nematerijalna imovina) te obrtna sredstva maksimalno do 30% iznosa zajma. Maksimalni iznos Malog zajma za investicije iznosi 100.000 eura. Više o malom zajmu za investicije i cjeloviti tekst programa možete preuzeti na sljedećoj poveznici.

Zajmovi za obrtna sredstva namijenjeni su isključivo za financiranje troškova poput: troškovi pripreme proizvodnje, sirovina i materijala, troškovi zaposlenih, zakupa poslovnog prostora, režijski troškovi, opći troškovi i sl. Maksimalni iznos Malog zajma za obrtna sredstva je 30.000 eura. Više o malom zajmu za obrtna sredstva i cjeloviti tekst programa možete preuzeti na sljedećoj poveznici.

U okviru Programa za ruralni razvoj poduzetnicima će na raspolaganju biti PRR Mali investicijski zajmovi s udjelom za obrtna sredstva do 30%. Maksimalni iznos zajma iznosi 50.000 eura, a kamatna stopa iznosi od 0,1% do 0,25% ovisno o razvijenosti ulaganja jedinica lokalne samouprave. Više o navedenom zajmu na sljedećoj poveznici.