Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Obilježite u svome gradu Svjetski dan činjenja dobrih djela - 3. travnja 2022.

Dan 3. travnja 2022. je Svjetski dan činjenja dobrih djela, događaja koji je inicirala i pokrenula organizacija Good Deeds Day.

Udruga Djeca za bolji svijet, kao partner organizacije Good Deed Day, organizator je obilježavanja Svjetskog dana činjenja dobih djela za cijelu Hrvatsku. Good Deeds Day organizacija, vrijedi napomenuti, djeluje u 108 zemalja svijeta i okuplja preko 3.900.000 volontera.

Cijeli projekt zamišljen je na način da u suradnji s vašim gradom, također s općinom ili županijom, Udruga Djeca za bolji svijet, dobije popis područja koji bi grad htio unaprijediti ili poboljšati. Mogu to biti parkovi, igrališta, skupljanje smeća u okolnoj šumi, razne vrste besplatnih edukacija, predavanja, zabave, posjeti domu za starije, pomoć beskućnicima i niz drugih aktivnosti). Taj će popis biti obogaćen anketom koja će dati mogućnost građanima da daju svoje prijedloge o tomu što bi oni htjeli unaprijediti u mjestu u kojem žive, ali isto tako taj popis mogu obogatiti udruge/volonterski centri koje djeluju na određenim područjima.

Ideja je da se u projekte uključi što više građana svih dobnih skupina koji bi se, već ovisno o svojim preferencijama, opredijelili u kojoj aktivnosti sa željene liste dobih djela žele sudjelovati te bi se direktno na konkretnu aktivnost usmjerili i prijavili.

Iz dokumenata koje vam dostavljamo u prilogu možete vidjeti osnovne informacije o udruzi Djeca za bolji svijet koja je hrvatski promotor i organizator događanja u okviru Svjetskog dana činjenja dobrih djela. Također, možete se informirati koje su obaveze vašega grada nakon što se uključite u obilježavanje Svjetskog dana.

Smislite ideju za svoj projekt dobrih djela (npr. čišćenje okoliša, uređivanje igrališta, pomoć potrebitima, susjedima, životinjama,…). Razmislite o resursima koji su vam potrebni (broj volontera, materijal npr. boje, kistovi, vreće za smeće ili slično). Kontaktirajte nas e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE
1. SVJETSKI DAN ČINJENJA DOBRIH DJELA PDF 481 KB
2. UDRUGA DJECA ZA BOLJI SVIJET PDF 3.2 MB
3. UKLJUČITE SE U DAN ČINJENJA DOBRIH DIJELA PDF 785 KB