Uspješno realiziran projekt "Drniške panorame"

Objavljeno u Novosti

Turistička zajednica Grada Drniša, u suradnji i uz financijsku potporu Grada Drniša realizirala je projekt "Drniške panorame", postavljanjem panoramskih teleskopa na dva atraktivna i prepoznatljiva drniška vidikovca na Moseću i Promini

Projekt ukupne vrijednosti 46.500,00 kuna realiziran je uz sufinanciranje Hrvatske turističke zajednice u iznosu od 35.000,00 kn sukladno uvjetima i kriterijima Javnog poziva za kandidiranje programa / projekata za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2015. godini. Cilj projekta je povećati  privlačnost i upotpuniti doživljaj destinacije uvođenjem novih sadržaja za posjetitelje.

Drniški kraj prepoznatljiv je, između ostalih, po vizurama Gradine, Promine, Čikole, Krke i Meštrovićeva mauzoleja. Međutim sve više posjetitelja otkriva da je iz Drniša moguće doživjeti i zadivljujući pogled koji se s Promine pruža na šibensko otočje i Kornate, Miljevački plato, kanjone Čikole i Krke te Dinaru i Velebit. Postavljanjem dvaju teleskopa na vidikovac Moseć i planinarsku kuću na Promini namjera je privući posjetitelje, približiti im atrakcije koje Drniš nudi i potaknuti njihovo zanimanje za posjetom i produženjem boravka.