Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Gradu Drnišu dodijeljen ugovor iz Programa gospodarske i društvene revitalizacije Dalmatinske zagore

U petak 5. travnja u Trilju je ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić potpisao ugovore o financiranju iz Programa podrške gospodarskoj i društvenoj revitalizaciji Dalmatinske zagore i Programa održivog razvoja lokalne zajednice.

Kroz 38 ugovora ukupne vrijednosti 3,4 milijuna eura provest će se projekti iz Programa podrške gospodarskoj i društvenoj revitalizaciji Dalmatinske zagore i Programa održivog razvoja lokalne zajednice. Riječ je o vrijednim infrastrukturnim projektima kojima će se rekonstruirati lokalne ceste, dijelovi odvodnje, pješačke staze, modernizirati javna rasvjeta, izgraditi vrtići i realizirati brojni drugi projekti od vitalnog značaja za stanovništvo.

„Veseli me vidjeti ovakav elan svih vas prisutnih gradonačelnika i načelnika koji predano radite na tome da se područje Dalmatinske zagore revitalizira. Upravo ovakvi projekti koje ste pripremili doprinose revitalizaciji, ne samo gospodarskoj i društvenoj, već i demografskoj, što je u posebnom fokusu Vlade. Mi smo tu da vas podržimo i nastavit ćemo to činiti i dalje“, kazao je ministar Erlić.

Gradonačelnik Drniša je potpisao ugovor o financiranju projekta Modernizacija javne rasvjete na području Grada Drniša u iznosu od 100.000,00 EUR-a.

Cilj projekta je postizanje energetskih ušteda u sustavu javne rasvjete primjenom najučinkovitijih LED rasvjetnih tijela, koja zadovoljavaju sve zahtjeve iz Zakona o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja (NN 14/19).