Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Visoko izaslanstvo predvođeno ministrom Damirom Habijanom posjetilo Grad Drniš

U sklopu posjete Šibensko-kninskoj županiji ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan zajedno s direktorom Hrvatskih voda d.o.o. Zoranom Đurokovićem i suradnicima boravili su u službenom posjetu Gradu Drnišu gdje je održan sastanak s gradonačelnikom i saborskim zastupnikom Josipom Begonjom i direktorom komunalnog poduzeća RAD d.o.o. Davorom Jakelićem.

Tom prigodom gradonačelnik Begonja upoznao je visoke dužnosnike sa realiziranim komunalnim projektima, projektima koji su u tijeku te s planovima Grada u pogledu novih komunalnih projekta u nadolazećem vremenu.

Ukupna dosadašnja ulaganja na području Grada Drniša u proteklom desetogodišnjem razdoblju u suradnji s Hrvatskim vodama, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja premašuju 10 mil. eura.

Na području grada Drniša do sada je završen jedan projekt u okviru IPA-e "Unaprjeđenje vodoopskrbnog i kanalizacijskog sustava sa uređajem za pročišćavanje otpadnih voda za grad Drniš".

Među projektima koji su planirani za novo financijsko razdoblje gradonačelnik je izaslanstvo upoznao da su to projekt odvodnje u naselju Badanj, vodoopskrba naselja Štikova te izgradnja reciklažnog dvorišta za građevinski otpad.

Nakon održanog sastanka izaslanstvo je posjetilo gradilište projekta vodno-komunalnog gospodarstva financiranog sredstvima EU.

U okviru NPOO 2021-2026. komunalnom društvu RAD d.o.o. odobrena su dva projekta koja se odnose na ulaganja u manje dijelove sustava javne vodoopskrbe i javne odvodnje, jedan projekt je završen - "Izgradnja sustava vodoopskrbe i odvodnje na području aglomeracije Drniš", a drugi je u procesu provedbe – "Izgradnja dijela kanalizacijskog sustava Drniš - zapad 2" vrijednosti oko 2.320.000,00 EUR-a.