Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Poslovna zona Radonić bogatija za jednog novog poduzetnika

U četvrtak 21. prosinca 2023.g. gradonačelnik Grada Drniša i direktor tvrtke LEMAC MONT Nikola Florijan Lemac sklopili su ugovor o kupoprodaji nekretnine, odnosno zemljišta u Poslovnoj zoni Radonić ukupne površine 5000m2, a nakon što je tvrtka LEMAC MONT 14. prosinca 2023.g. ishodovala Uporabnu dozvolu za zgradu poslovne namjene. Predugovor o kupoprodaji nekretnine u Radoniću, Grad Drniš i tvrtka LEMAC MONT potpisali su 21. studenog 2019. godine.

Kupoprodajna cijena zemljišta je 15.263,12 EUR.

Direktor tvrtke LEMAC MONT naveo je da je na ideju za razvoj ovog projekta došao prvenstveno zbog izvanrednih resursa lokacije, atraktivnosti prostornog plana i namjene industrijske zone. Cijeli koncept projektnog prijedloga je definiran na temelju prethodno provedenih istraživanja ulaganja u građevinsku industriju u Republici Hrvatskoj s ciljem poticanja razvoja ruralnih dijelova RH i poticanje zapošljavanja na području RH.

Postupak provedbe projektnih aktivnosti odvijao se pune tri godine te je u prosincu 2023. godine ishodovana uporabna dozvola.

Financijska struktura projektnog ulaganja je provedena isključivo iz vlastitog kapitala, te nije bilo drugih izvora financiranja kako je prvotno predviđeno. Ukupna vrijednost investicije iznosila je 823.000 eura.

Odstupanja od planiranog roka završetka projekta izazvana su zbog globalne zdravstvene prijetnje izazvane pandemijom COVID-19, nestabilnom globalnom gospodarskom tržištu, energetskom krizom, porastom cijena, geo-političkom nestabilnošću i gospodarskom krizom.

Projektnim ulaganjem je predviđeno zapošljavanje mlade radne snage s direktnim utjecanjem na smanjenje trendova migracije stanovništva. Između ostalog, projektni prijedlog se razvijao i na konceptu lake dostupnosti mikrolokaciji i dobroj prometnoj povezanosti, blizina najznačajnijih emitivnih tržišta, sigurnost destinacije, kvaliteta stručnog kadra i tradicija građevinskog sektora.

Poduzeće trenutno zapošljava tri stručnjaka na poslovima izvođenja građevinskih radova i jednog radnika kao pomoćnog osoblja.

Projekt predstavlja idealnu kombinaciju predmetne djelatnosti resursa poslovne politike i makroekonomskog okruženja. Investitor želi razviti prije svega atraktivan način građenja usklađen s potrebama i trendovima društva te omogućiti laku dostupnost svim potencijalnim korisnicima. Projekt obuhvaća proizvodnu halu koja na raspolaganju ima servis za strojeve i aparate, te adekvatna motorna vozila potrebna za rad redovnih poslovnih procesa. Zbog toga Investitor u svojim nastojanjima razvoja Projekta uživa potporu lokalne i šire zajednice. Ideja projektnog prijedloga se zasniva na uporištu i suvremenim trendovima u sektoru graditeljstva u osobne i poslovne svrhe krajnjih korisnika.

Trenutno u Poslovnoj zoni Radonić posluju tri poslovna subjekta: Oblak beton d.o.o. - tvornica betonske galanterije, Jolly-ECO d.o.o. - tvrtka za gospodarenje otpadom, te LEMAC MONT j.d.o.o.