Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Ministar Erlić u radnom posjetu Dalmatinskoj zagori

Glavna tema održanih sastanaka na području gradova Trilja, Sinja, Vrlike i Drniša bili su učinci dosad realiziranih javnih projekata te planovi provedbe za nove, prijavljene na Program gospodarske i društvene revitalizacije Dalmatinske zagore.

Program gospodarske i društvene revitalizacije Dalmatinske zagore osigurava bespovratnu financijsku potporu od 10 milijuna eura nacionalnih sredstava kojom će se dodatno potaknuti ulaganje u javne infrastrukturne prioritete, osobito one koji se ne mogu financirati u okviru postojećih programa Europske unije.

Provedbom prijavljenih projekata na ovaj Vladin program, realizirat će se sadržaji od vitalnog značaja za područje Dalmatinske zagore, a početak investicija očekuje se već krajem ove godine.

Gradonačelnik Drniša Josip Begonja iznio je detalje o prijavljenim projektima koji se tiču daljnje modernizacije javne rasvjete ugradnjom LED rasvjete, projekt sustava odvodnje (kanalizacije) u ulici Krš u Drnišu te projekt izgradnje hostela u naselju Brištane što bi bio drugi hostel kojeg je Grad Drniš sagradio na području miljevačkih sela na rubnim dijelovima NP Krka.

Sveukupna procijenjena vrijednost svih prijavljenih projekta iznosi oko 1.055.000,00 EUR-a od čeka se očekuje sufinanciranje od strane ministarstva u visini od 80%, a Grad Drniš bi u svom proračunu osigurao oko 20% sredstava procijenjene vrijednosti.

Gradonačelnik Drniša iskoristio je priliku da upozna ministra i s drugim projektima koje je Grad Drniš aplicirao na javne pozive za koje se sredstva osiguravaju u NPOO te s pripremama za prijavu projekata na program prekogranične suradnje.