Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Odobrena sredstva za izradu dokumentacije za opremanje Stare Mlinice

Šibensko - kninska županija odobrila je 5.818,75 EUR za sufinanciranje izrade dokumentacije za izradu i postavljanje mlinova u Staroj Mlinici u kanjonu rijeke Čikole, temeljem Javnog poziva za sufinanciranje projekata iz turizma u 2023. godina.

Cilj projekta je izrada projektne dokumentacije i troškovnika za izradu i postavljanje mlinova u obnovljenu Staru Mlinicu u kanjonu rijeke Čikole u Gradu Drnišu.

S obzirom na povijesnu i kulturnu vrijednost objekta koji je ujedno i zaštićeno kulturno dobro potrebno je u prizemlju zgrade izvesti kamenom zidano kućište za tri mlina u I. fazi, te u daljnjim fazama izraditi i mlin i ugraditi ga u samu zgradu.

Ovim projektom Grad Drniš će ujedno obogatiti turističku ponudu destinacije te se izdvojiti na turističkoj karti ovog područja. S obzirom na postojeće stanje, izradom i montažom tri mlina u Staru Mlinicu izravno će se pomoći u očuvanju kulturne i povijesne baštine.

Stara Mlinica je obnovljena tijekom 2015. i 2016. godine u okviru provedbe projekta "Razvoj turizma na rubnim dijelovima NP Krka", koji je bio sufinanciran iz fondova Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE
1. ODLUKA O SUFINANCIRANJU PROJEKATA IZ TURIZMA U 2023. GODINI PDF 425 KB