Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Gradonačelnik Josip Begonja na sastanku u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture

Na inicijativu saborskog zastupnika i gradonačelnika Grada Drniša mr.sc. Josipa Begonje te saborske zastupnice Branke Juričev Martinčev danas je održan radni sastanak u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na kojem su uz ministra Olega Butkovića nazočili predsjednik uprave Hrvatskih cesta d.o.o. Josip Škorić, član uprave Željana Šiklić te član nadzornog odbora Ante Parat.

Na sastanku su se razmatrali trenutne aktivnosti Hrvatskih cesta na području jedinica lokalne samouprave na području Šibensko-kninske županije s posebnim osvrtom na planove za 2022. godinu i 2023. godinu glede realizacije planiranih projekta koji se odnose na područje obuhvata Grada Vodica i Grada Drniša te susjednih općina.

Tom prilikom ministar Oleg Butković te predsjednik uprave HC Josip Škorić upoznao je zastupnike da će se u ovoj godini uzimajući u obzir inflatorna kretanja, nastaviti s aktivnostima vezanim oko realizacije planiranih dionica obilaznice Grada Drniša te s rekonstrukcijom državne ceste D-8 s izgradnjom rotora u Gradu Vodicama.

Predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić također je upoznao nazočne i s dinamikom novelacije projektno-tehničke dokumentacije na dionici državne ceste D-56 od Drniša do granice s Općinom Ružić.

Istaknuto je, također, da će se i rekonstrukcija državne ceste Drniš-Knin, tj D33 (koja je već rekonstruirana u duljini od 2,2 km), nakon usuglašavanja projektno-tehničke dokumentacije za nastavak trase, također staviti u plan i program Hrvatskih cesta d.o.o.