Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Šibensko – kninska županija odobrila sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za multimedijalno opremanje Centra za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu u Pakovu Selu

Temeljem Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava za projekte iz turizma u 2022. Godini, koji je Šibensko-kninska županije objavila u ožujku ove godine, Gradu Drnišu su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 43.300,00 kuna za "Izrada projektne dokumentacije za multimedijsko opremanje Centra za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu u Pakovu Selu".

Ukupna vrijednost projekta je oko 65.000,00 kuna, a kroz projekt se planira izraditi projektna dokumentacija za multimedijsko opremanje Centra za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu u Pakovu Selu.

Radovi na uređenju i opremanju Centra za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu u Pakovu Selu su financirani kroz projekt Adriatic Canyoning - Adriatic Canyons Adventure Tours, kojeg je Grad Drniš proveo zajedno sa partnerima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore kroz program INTERREG IPA 2014.-2020.

Prostor u okviru škole u Pakovu Selu obnovljen je i opremljen osnovnom informatičkom i uredskom opremom kao centar u kojem će se organizirati edukacije koje imaju za cilj unaprjeđenje kvalitete turističkih usluga na ruralnim prostorima, te razvoj i unaprjeđenje kompetencija lokalnog stanovništva u pružanju usluga u ruralnom turizmu, kao i prostor u kojem će se turistima pružati osnovne informacije o svim turističkim sadržajima na području Grada Drniša i Šibensko-kninske županije.

Prostor je zamišljen i kao coworking prostor za sve goste digitalne nomade, u kojem će imati svu potrebnu infrastrukturu dok borave na ruralnom području Šibensko-kninske županije za svoje poslovanje i razmjenu informacija.

Kroz ovaj projekt je planirano izraditi potrebnu dokumentaciju za detaljan koncept rješenja multimedijske interpretacije koja će pokrivati dizajn multimedijskih aplikacija (interaktivne aplikacije - kiosci, igre, info, upravljanje posjetiteljima i sl.), projekcijska mapiranja (2D, 3D), aplikacije web i mobilnih platformi, osmišljavanje hardverskih rješenja opreme multimedijskih točaka, osmišljavanje digitalnog grafičkog dizajna, osmišljavanje opreme za označavanje turističkih sadržaja, te osmišljavanje ostalog pribora i opreme.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE
1. ODLUKA O SUFINANCIRANJU PDF 449 KB