Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Izdana građevinska dozvola za gradnju Centra za starije

Šibensko-kninska županije, Upravni odjel za zaštitu okoliša, prostorno uređenje, gradnju i komunalne poslove-Ispostava Drniš izdala je građevinsku dozvolu Gradu Drnišu za gradnju budućeg Centra za starije osobe (Dom za starije i nemoćne) koji bi se gradio u gradu Drnišu na predjelu „Pazar“.

Centar za starije osobe projektiran je za stalni smještaj 100 osoba, a planiran je i poludnevni boravak za 50-ak osoba. U Centru je predviđen uz smještaj u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama još i restoran, prostorije za liječničku ordinaciju, fizikalnu terapiju, prostorije za frizerski salon, caffe slastičarnicu te prostorije za društvene aktivnosti i dr. U Centru je predviđen smještaj pokretnih i aktivnih korisnika, polupokretnih i nepokretnih korisnika. Također, u Centru bi svoje radno mjesto našlo i tridesetak zaposlenika uglavnom žena (gerentodomaćica) što ovom kraju daje dodatni poticaj za ostanak na području koje je gospodarski devastirano od početka Domovinskog rata.

Prema izjavi gradonačelnika Josipa Begonje izgradnja Centra za starije je od velike važnosti za sve žitelje Grada Drniša te susjednih općina, a posebno za one treće dobi, jer smještajni kapaciteti postojećih domova za starije i nemoćne su skromni ne samo na razini cijele Šibensko-kninske županije već i susjednih županija pa korisnici na smještaj nerijetko čekaju i po nekoliko godina.

Procijenjena vrijednost izgradnje Centra za starije osobe s opremanjem je oko 60.000.000,00 kuna bez PDV-a, a sredstva za realizacija ovog projekta će se nastojati osigurati iz europskih fondova, tj iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, te vlastitim (kreditnim) učešćem Grada.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE
1. GRAĐEVINSKA DOZVOLA PDF 302 KB