Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Održana 1. konstituirajuća sjednica novog saziva Gradskog vijeća Grada Drniša

U utorak 15. lipnja u Velikoj gradskoj vijećnici održana je 1. konstituirajuća sjednica novog saziva Gradskog vijeća (2021.-2025.).

Na sjednici je uz 11 glasova za i jedan suzdržan glas izabran novi predsjednik Gradskog vijeća, a to je Tomislav Dželalija, prvi potpredsjednik je Ante Pleadin, druga potpredsjednica je Anđelka Tomić.

Ostali vijećnici u novom sazivu su Antonija Vatavuk, Dragan Radeljak, Zrinka Vukušić, Petar Abramac, Ana Mrđen, Marin Barišić, Ante Galić, Joško Nedoklan, Ivica Kosor i Vlatka Duilo. Vijećnik Ante Galić nije nazočio sjednici Gradskog vijeća iz opravdanih razloga.

Kako se na provedenim izborima u Gradskom vijeću nije osigurala odgovarajuća zastupljenost pripadnika srpske nacionalne manjine, broj članova gradskog vijeća se povećava za 1 mjesto sa 13 na 14 članova. U skladu sa Zakonom o lokalnim izborima i Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina raspisat će se dopunski izbori za člana Gradskog vijeća Grada Drniša iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine.

Svi prisutni vijećnici i gradonačelnik Josip Begonja su svečano prisegnuli za rad u skladu sa zakonom i za dobrobit lokalne zajednice.