Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Drniški OPG-ovi zainteresirani za novac iz EU fondova

Predstavnici javnog sektora i lokalne zajednice, te OPG-ova s područja Drniša su u utorak, 30. ožujka u Velikoj gradskoj vijećnici sudjelovali na Poduzetničkim susretima, gdje su saznali sve o izvorima i procedurama povlačenja EU sredstava za projekte u Drnišu.

Domaćini predstavnici Grada Drniša, te stručnjaci za EU fondove iz tvrtki UHY Savjetovanje d.o.o. i STech Akcelerator naglasili su kako je 2021. godina ujedno i početak novog sedmogodišnjeg razdoblja u kojem će na raspolaganju biti 13,7 milijardi eura za „klasične“ fondove i dodatnih 9,3 milijarde eura iz Fonda za oporavak i otpornost.

OPG-ovci s područja Drniša zainteresirani su za vanjske izvore financiranja, ali ih brine “papirologija”, pa su im stručnjaci iz STech Akceleratora pojasnili kako fondovi nisu bauk te da je sustav odabira objektivan, ali da se samo trebaju na vrijeme pripremiti. Naglasili su i kako će, u novom razdoblju EU fondova u RH ključ oporavka od krize uzrokovane COVID-19, biti digitalizacija u svim sektorima i područjima djelovanja, stoga poduzetnici, ali i javni sektor, moraju razmišljati u tom smjeru.

“Radionice ovog tipa su uvijek korisne i dobro došle, jer se informacije jako brzo mijenjaju, stoga je iznimno važno biti upoznat s promjenama. Lokalnoj zajednici je važno imati aktivnosti kojima se promovira priča o poduzetništvu i mogućnostima za povlačenje sredstava, a Grad Drniš uvijek rado podupire događanja ovakve vrste." - izjavila je Ivana Sučić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti.

Projekt “STech Standard – Poduzetništvo na dlanu” provodi se u periodu od 01. travnja 2020. do 01. listopada 2021. godine, u organizaciji Poduzetničkog akceleratora Split d.o.o. Ukupna vrijednost projekta je 799.909,32 kn, od čega 595.097,73 kn iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Ovaj događaj je organiziran sukladno svim važećim epidemiološkim mjerama koje je propisao Stožer Civilne zaštite RH, što je uključivalo i obavezno nošenje zaštitnih maski, dezinfekciju ruku, mjerenje temperature pri ulasku u dvoranu i poštivanje distance među sudionicima.