Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Gradskoj čistoći Drniš d.o.o. dodijeljena sredstva za provedbu projekta "Poboljšanje učinkovitosti sustava odvojenog prikupljanja kategorija otpada papira, kartona, plastike, stakla, bio otpada te glomaznog otpada na području Grada Drniša i Općine Ružić"

U svrhu informiranja naših korisnika te šire javnosti sukladno zahtjevima vezanih za informiranje, komunikaciju te vidljivost vezanih za projekte financirane iz fondova Europske unije dostavljamo vam obavijest o tome da su društvu Gradska čistoća Drniš d.o.o. u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada" (KK.06.3.1.18) u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. specifičan cilj 6 i 1 - Smanjenje količina otpada koji se odlaže na odlagališta, dodijeljena financijska sredstva.

Naziv projekta je "Poboljšanje učinkovitosti sustava odvojenog prikupljanja kategorija otpada papira, kartona, plastike, stakla, bio otpada te glomaznog otpada na području pružanja usluge Grada Drniša i Općine Ružić".

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.963.125,00 kn, od čega se iz fondova sufinancira iznos od 1.290.512,50 kn. Razdoblje u kojem se projekt treba provesti je od 23.11.2020. do 23.08.2021. godine.

Projektom želimo unaprijediti poslovanje komunalnog davatelja usluge na području Grada Drniša i Općine Ružić poglavito u pogledu dostizanja zadanih ciljeva strategije gospodarenja otpadom RH te planom gospodarenja otpadom RH za razdoblje 2017-2022 koji utvrđuje ciljeve i mjere gospodarenja komunalnim otpadom. Kroz provedbu ovog projekta usmjereni smo upravo prema povećanju odvojenog sakupljanja otpada na izvoru nastanka, odnosno kod krajnjeg korisnika.

U sklopu projekta nabaviti će se dva specijalna vozila za odvojeno sakupljanje manjeg i većeg volumena kojima će se moći ovisno o situacijama i potrebama prikupljati selektirani otpad s kućne adrese.