Održana 3. likovna kolonija

Objavljeno u Novosti

Grad Drniš ovih je dana prepun glazbenih i kulturnih manifestacija. Jedna od manifestacija koja je uistinu hvale vrijedna je likovna kolonija. Treća po redu likovna kolonija završena je u nedjelju 11. kolovoza 2013. godine.

U okrilju seoskog turizma na miljevačkom platou, na tri dana duh umjetnosti i čarolija boja zahvatila je imanje Galić. Ove godine sudjelovalo je ukupno osam slikara, s ciljem uređenja novoobnovljene Gradske vijećnice Grada Drniša.

Spoj je to prijateljstva, druženja i stalnog podsjetnika za sve generacije u Drnišu, koje će ljepotom zaustavljenog trenutka spoznati ljepotu koja ih okružuje.

Ovu likovnu koloniju zajedničkim snagama ostvarili su Joško Bukarica, te slikar Mijat Marić i to u povodu Sv. Roka, zaštitnika grada Drniša.

Velika podrška pružena je i od strane Grada, od Gradonačelnika mr.sc. Josipa Begonje koji je iskazao svoje poštovanje i zadovoljstvo prema ovakvoj manifestaciji.

Zaista je riječ o iskusnim slikarima, i teško je naći prave riječi za iskazati zahvalu. Svoje poštovanje vjerujem da ćemo svi skupa pokazati pogledom na načinjene umjetnine.

U nadi da će se i dalje ovakvi projekti održavati, uz nesebično zalaganje organizatora, sponzora i podrške Grada, svi skupa čekamo neku novu likovnu koloniju.