Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Održani Dani otvorenih vrata EU projekata u Gradu Drnišu

I ove godine su u Drnišu organizirani "Dani otvorenih vrata EU projekata". Od mnoštva događanja, izdvaja se konferencija "Europa i gradovi za aktivno građanstvo, urbani razvoj i zaštitu okoliša", na kojoj su predstavljeni programi Europske unije – Urbact III, Life program, te Europa za građane, a na kojem su sudjelovali i predstavnici Udruge gradova RH, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, te Vladin Ured za udruge.

U okviru konferencije održan je i radni sastanak Radne skupine za programe i fondove EU-a Udruge gradova RH, na kojem su bili prisutni kolege iz Zagreba, Rijeke, Zadra, Dubrovnika, Slavonske Požege, Šibenika, Vodica i Drniša.

U subotu je po treći put održana i Biciklijada Drniš, u organizaciji Grada Drniša i BK Petar Svačić na biciklističkim stazama Miljevci – Trbounje, uređenim u okviru projekta "Razvoj turizma na rubnim dijelovima NP Krka".

Također, u obilježavanje Dana otvorenih vrata EU projekata uključili i Gradski muzej Drniš, sa Danima otvorenih vrata u Staroj mlinici, TZ Grada Drniša sa organizacijom turističkog obilaska, te LAG "Krka" sa svojim informativnim aktivnostima.

Zahvaljujemo svim sudionicima ovih događanja i njihovom doprinosu u organizaciji.