Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Upriličen prijem za mladu judašicu Valentinu Živković

U petak 22. prosinca gradonačelnik Josip Begonja i predsjednik Zajednice sportova Grada Drniša Dragan Radeljak su primili mladu judašicu Valentinu Živković. Valentina Živković je sportašica rođena 2009. godine, a već 8 godina trenira judo u klubu Pujanke u Splitu. Valentina sa roditeljima i troje braće i sestara živi u Parčiću na području Grada Drniša, a iza sebe ima više od 60 medalja. Na dva državna natjecanja je dobila i zlatne medalje. Zadnje državno natjecanje na kojem se Valentina okitila zlatom je bilo 21. listopada 2023. godine.

Mlada Valentina je inače i kategorizirana u VI. kategoriji hrvatskih sportaša pri Hrvatskom olimpijskom odboru, što je maksimum koji ona može doseći s obzirom na svoju dob.

Stoga su Grad Drniš i Zajednica sportova Grada Drniša upriličili prijem za mladu sportašicu i prigodno je nagradili za njene postignute sportske rezultate, promociju zdravog načina života i promociju sporta kao takvog, te joj zaželjeli uspjeh u daljnjem životu i sportu.

Valentinin uspjeh je potaknuo i izradu Pravilnika o nagrađivanju vrhunskih sportskih dostignuća mladih sportaša sa područja Grada Drniša.