Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Drniški srednjoškolci demonstrirali svoja znanja iz robotike

Jučer je gradonačelnik Josip Begonja primio učenike Srednje škole Ivana Meštrovića na čelu sa njihovom profesoricom i mentoricom Martinom Jerković, koji su demonstrirali svoja postignuća u robotici. Učenici putuju na Innovation day 2023. godine, koji će se održati 17.lipnja (subota) 2023. godine u Zagrebu.

Učenici Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš koji sudjeluju u projektu Learning from the extrems – projekt, kojim se želi potaknuti razvoj ruralnog područja u pogledu robotike i umjetne inteligencije, će zahvaljujući svojem trudu i uloženom trudu i vremenu njihove mentorice, a uz financijsku pomoć Grada Drniša otputovati u Zagreb, vidjeti i upoznati novosti iz robotike, te na taj način povećati svoje znanje i vještine a ujedno i prenijeti jedan novi duh među kolegama koji bi bio potreban za daljnji razvoj. Srednja škola Ivana Meštrovića je jedna od 59 ukupno prijavljenih osnovnih i srednjih škola iz cijele RH koje će sudjelovati na ovom događanju.

Grad Drniš će i dalje poticati i pomagati sve projekte i programe koji prvenstveno doprinose rastu i razvoju djece i mladih Grada Drniša.