Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Odobren projekt "Hands for the better future"

Odobren je projekt pod nazivom "Hands for the better future". Prijavitelj projekta je LAG „More“, a Grad Drniš je partner na projektu. Ostali partneri na projektu su LAG "Krka", Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš - Škola ambasador Europskog parlamenta i Ekonomska škola Šibenik - Škola ambasador Europskog parlamenta.

Ukupna vrijednost projekta je 38.290,00 EUR, a u potpunosti će se financirati kroz program ERASMUS+ (Agencija za mobilnost i programe Europske unije).

Opći cilj projekta je upoznavanje mladih s mogućnostima koje nudi EU i jačanje građanskog aktivizma.

Specifični ciljevi projekta su:

  1. informirati mlade o mogućnostima koje nude EU i demokratskim procesima na kojima se temelji EU, s fokusom na Dijalog EU s mladima i Ciljevi za mlade;
  2. potaknuti mlade ljude na sudjelovanje u procesima donošenja odluka kroz jačanje dijaloga mladih i donositelja odluka kako bi unaprijedili život u ruralnom prostoru.

U projektu će sudjelovati minimalno 30 mladih iz dvije škole (Drniš i Šibenik) u dobi od 15 do 19 godina koji žele stjecati nova znanja, vještine i iskustva kako bi se jačanjem vlastitih kompetencija bolje uključivali u život zajednice i demokratsko odlučivanje.