Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Dodijeljena Povelja Saveza DND-a Hrvatske za aktivnosti u glazbenoj školi u Drnišu

Na godišnjem Savjetovanju programa Gradovi i općine – prijatelji djece, koje je održano u utorak 19.12.2023. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, na kojem su sudjelovali predstavnici Grada Drniša dodijeljena je Povelja za naj-akciju Gradu Drnišu. Riječ je o aktivnosti Osnovne glazbene škole "Krsto Odak" koju je Grad Drniš prijavio u ime glazbene škole - Međunarodno natjecanje iz solfeggia i teorije glazbe "DO, RE, MI, FA..." - DRNIŠ 2023. Grad Drniš je i sufinancirao provedbu ove aktivnosti.

1. Međunarodno natjecanje "DO, RE, MI, FA…" – DRNIŠ 2023. održano je u Drnišu 29. i 30. travnja 2023. godine. Na natjecanju su sudjelovali učenici od prvog razreda osnovne glazbene škole do četvrtog razreda srednje glazbene škole. U aktivnosti je sudjelovalo ukupno 60 učenika iz četiri zemlje – Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Komisija za procjenu prijavljenih naj-akcija procijenila je da je ovaj program posebno doprinio ljepšem životu djece.

Gradonačelnik Josip Begonja je u petak 22. prosinca 2023. godine primio ravnateljicu Osnovne glazbene škole Ines Topić, te joj uručio predao primljenu Povelju i zahvalio joj na njenom doprinosu i doprinosu ostalih djelatnika Osnovne glazbene škole u stvaranju boljeg i ljepšeg života djece u Gradu Drnišu.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE
1. POVELJA SAVEZA DND-A HRVATSKE ZA AKTIVNOSTI U GLAZBENOJ ŠKOLI U DRNIŠU PDF 570 KB