Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Izrađena nova web stranica o gospodarenju otpadom na području Grada Drniša

Grad Drniš je izradio novu web stranicu o gospodarenju otpadom na području Grada Drniša, a u sklopu projekta "Otpad nije smeće i od tebe sve kreće".

Web stranicu možete pogledati na sljedećoj poveznici:

https://gospodarenje-otpadom.drnis.hr/

Na istoj web stranici mogu se preuzeti i promotivne brošure za građane, za turiste, a za djecu edukativne bojanke.

Tiskane edukativne bojanke su podijeljene djeci u Dječjem vrtiću Drniš tijekom prosinca.

U sklopu provedbe projekta za djecu Dječjeg vrtića Drniš su održane tri radionice, koje su uključivale eko priče, oslikavanje platnenih vrećica, izradu plakata, memory igrice na temu gospodarenja otpadom, projekciju kratkih eko animiranih filmova. Djecu se kroz edukacije potaknulo na razmišljanje o brizi za planetu Zemlju, kako bi od malena naučili kako pomoći da Zemlja postane zdravije i sretnije okruženje za sve nas. Bojanka "Otpad nije smeće i od tebe sve kreće" može se preuzeti OVDJE.

Početkom ove godine očekuje nas novi ciklus edukacija uz radionice za stanovništvo Grada Drniša i 10 radionica za djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Projekt "Otpad nije smeće i od tebe sve kreće" sufinanciran je od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu Javnog poziva za neposredno sufinanciranje provođenja izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom u okviru kružnog gospodarstva (JP ZO-3/2023).