Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Obavijest o akciji informiranja građana o propisnom odvajanju otpada u sklopu projekta "Budimo aktivni i dalje!"

Ekološka udruga "Krka" Knin u partnerstvu s Gradom Drnišom nastavlja s provedbom projekta "Budimo aktivni i dalje!" zbog velike potrebe da se javnost informira, obrazuje i aktivnije uključi u proces zaštite okoliša. Projekt se provoditi na području grada Drniša, a sufinanciran je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grada Drniša.

Iako Zakon o zaštiti okoliša propisuje obvezu informiranja i izobrazbu javnosti o zaštiti okoliša u V. Nacionalnom izvješću o provedbi Aarhuške konvencije (2021.) uočeno je međutim, da javnost često nije svjesna svoje uloge u zaštiti okoliša te da ne ostvaruje prava ta prava.

Mnogi gradovi i općine, kao i Grad Drniš otvorili su reciklažna dvorišta te postoje brojne mogućnosti besplatnog prikupljanja npr. glomaznog otpada, EE otpada, igračaka, odjeće i sl. ali pojedini građani i dalje, na žalost nepropisno odvajaju otpad.

Dana 18.10. i dana 25.10. od 11 h do 12 h u Drnišu (gradski trg Poljana) putem info pulta organizirat ćemo akcije informiranja građana o projektu i akcije besplatne podjele platnenih vrećica te ćemo svima koji nas posjete besplatno podijeliti uz platnene vrećice i edukativne brošure i priručnike "Budimo aktivni".

Brošuru, priručnik i više informacija o projektu "Budimo aktivni i dalje!" možete pronaći OVDJE.