II Olimpijski festival Dječjeg vrtića Drniš

Objavljeno u Obavijesti

19. svibnja 2015. godine Sportski park Podvornica zasigurno će biti najveselije mjesto malih drnišana.

U našem gradu održat će se II Olimpijski festival Dječjeg vrtića Drniš.

Pod geslom "I ja ću biti olimpijac" oko 160 djece Dječjeg vrtića Drniš sudjelovat će u malonogometnom i atletskom natjecanju. U svakoj ekipi sudjeluje 40 djece, 20 djevojčica i 20 dječaka.

Djeca su podjeljenja u 4 ekipe: Slavuji, Kalandruni, Grlice i Lastavice.

Atletska natjecanja održat će se u 4 discipline: trčanje na 50 m, natjecanje u štafeti 4X25 m, bacanje loptice u dalj, te skok u dalj.

Osigurane su medalje i pehar pobjedničkoj ekipi, te diplome za svako dijete i za svaku ekipu.

Hrvatski olimpijski odbor pokrenuo je ovu manifestaciju 2002. godine s ciljem promicanja olimpizma, odgajanja djece putem sporta, te poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.

Ono što se festivalom, kroz igru i druženje, želi približiti djeci, jesu etički principi na kojima počiva sport, te radost koja proizlazi iz rezultata postignutih vlastitim naporom, poticanje olimpijskih vrijednosti, uvažavanje izvrsnosti i prijateljstva, najvažniji je element natjecanja na Festivalu, puno važniji od pobjede.

Ova manifestacija je u skladu sa humanističko razvojnom koncepcijom predškolskog odgoja i obrazovanja, potiče kod djece pozitivne slike o sebi i samopoštovanje.

Najmlađi uče poštivati pravila igre, druge natjecatelje, službene osobe, stječu prijateljstva, te razvijaju tolerantnost, kao i duh fair playa i nenasilja.

Djeca upoznaju čari sportskog natjecanja, potiču se na tjelesno vježbanje i uključenje u sportske aktivnosti.

Olimpijski festival Dječjeg vrtića Drniš realizirat će se  zahvaljujući Zajednci sportova Grada Drniša, Dječjeg vrtića Drniš, te uz pokroviteljstvo Hrvatskog olimpijskog odbora i Grada Drniša.