App Store Google Play

Izrada energetskih certifikata putem Informacijskog sustava energetskih certifikata (IEC)

Napisao/la Administrator. Objavljeno u Obavijesti

Od 1. listopada 2017. godine izdavanje energetskih certifikata u Republici Hrvatskoj moguće je jedino pomoću Informacijskog sustava energetskih certifikata (lEC).

IEC je aplikacija koja omogućuje ovlaštenim osobama za energetsko certificiranje, energetske preglede zgrada i/ili redovite preglede sustava grijanja, sustava hlađenja i sustava ventilacije i klimatizacije u zgradi, izdavanje i pohranu energetskih certifikata i unos podataka o energetskom stanju zgrade.

Podaci iz IEC-a dijelom će biti dostupni javnosti u vidu izvadaka iz Registra ovlaštenih osoba koje provode energetsko certificiranje i energetske preglede zgrada, popisa nositelja Programa osposobljavanja ovlaštenih osoba koje provode energetsko certificiranje i energetske preglede zgrada te izvadak iz Registra izdanih energetskih certifikata. Putem javnog dijela aplikacije omogućen je pristup nositeljima Programa osposobljavanja i usavršavanja, ovlaštenim osobama koje provode energetsko certificiranje i energetske preglede zgrada te neovisnim kontrolorima energetskih certifikata. 

Aplikaciji se može pristupiti preko web adrese:

https://eenergetskicertifikat.mgipu.hr

Dodatne informacije o novom načinu izrade energetskih certifikata putem Informacijskog sustava energetskih certifikata (IEC) kao i korisnički priručnik o korištenju aplikacije mogu se pronaći na web stranici Ministarstva, a slobodni ste nam se obratiti i na adresu e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Copyright © 2012 - Grad Drniš - Sva prava zadržana - Izrada i održavanje krasic.net