Prijave za najuzorniju hrvatsku seosku ženu

Objavljeno u Obavijesti

Projekt najuzornije hrvatske seoske žene pokrenula je Zagrebačka županija prije točno 17 godina. Ovim projektom u organizacije Udruge „Uzorne hrvatske seoske žene“ radi se na promociji tradicijskih vrijednosti  s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu. Kroz ovaj projekt Udruga posredno utječe na poticaj razvoja ruralnih sredina; svaka od kandidatkinja koja sudjeluje u izboru predstavlja kraj iz kojeg dolazi (općinu i županiju) kroz ono što ona radi i kroz način na koji ona doprinosi njegovom napretku.     

Začetnik ideje i projekta Izbora „Najuzornije hrvatske seoske žene“ je mr.sc. Josip Kraljičković (pročelnik Upravnog odjela za fondove Europske unije, regionalne i međunarodne suradnje) iz Zagrebačke županije koja je koljevka ove manifestacije. Ove godine završna svečanost proglašenja najzornije hrvatske žene održat će se  15. listopada 2016.g. u Požeško –slavonskoj županiji, u Kutjevu, odakle potječe prošlogodišnja pobjednica Marija Ribičić.

Prijave za izbor najuzornije žene su još uvijek otvorene pa Udruga poziva županije, općine, LAG-ove i lokalne medije da potaknu izbor i populariziraju ovu vrijednu tradicionalnu manifestaciju. Uz brojne partnere projektu se ove godine pridružuju i novi koji će osim plaketa i pohvalnica osigurati i novčane nagrade za najuzornije seoske žene. Ukoliko želite više informacija o ovom izboru javite se na kontakt; Dragica Vučković (mob. 098/930-6055, e-mail; vuckovic.dragica@gmail.com).

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
Br. Tip Opis datoteke Veličina Preuzimanje
1. PODACI O UDRUZI 17 KB
2. OBRAZAC PRIJAVE 15 KB