Večeri Pasionske baštine u Drnišu

Objavljeno u Novosti

U Drnišu započinju 11. po redu Pasionske večeri. Riječ je naime o glazbenom i literarnom promišljanju korizme. Ovaj događaj događa se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Grada Drniša, a za cjelokupnu organizaciju zaslužno je Pučko otvoreno učilište Drniš.

Početak programa je u 19 sati u crkvi Gospe od Ružarija.Ovu hvale vrijednu manifestaciju započet će meditativnim proslovom pjesnik Miljenko Galić, nakon čega će klapa Sveti Juraj HRM održati korizmeni koncert. Klapa Sveti Juraj HRM ujedno ovim nastupom, promovira svoj novi CD „ Misao svijeta“.

Početkom  11. Pasionskih večeri u Drnišu poklopio se i rođendan Pučkog otvorenog učilišta. Iako se ne radi o jubilarnoj godini, već o 44. godini postojanja, izvrsna je prilika čestitati ovoj kulturnoj ustanovi na predanom radu i ustrajnoj borbi za kulturu.

Ovim putem koristim prigodu i pozivam sve zainteresirane da podrže ovu kulturnu manifestaciju i svojom prisutnošću uveličaju večeri Pasionske baštine u Drnišu.

Koncerti se također nastavljaju 18.ožujka 2012. (nedjelja), a nastupit će klapa Slavić iz Zagreba, riječ je o studentima Katoličkog bogoslovnog fakulteta koji će održati koncert korizmenih i glagoljaških napjeva, pod nazivom „Plači srcen i očima“. 20. ožujka  2012. (utorak) svojim koncertom pod nazivom „Velika Šetemana po Jezersku“ predstavit će se pučki pivači Župe Gospe od Zdravlja, Jezera.

Završna večer je u petak 23. ožujka 2012. godine kada će nastupiti Gradski pjevački zbor „ Neuma“ Drniš i Gradski zbor Makarska, također će se okupljenima prigodnim riječima obratiti i drniški župnik fra Božo Morić.

Sve večeri započinju u 19 sati u crkvi Gospe od Ružarija-Drniš.