Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Započela provedba projekta „Poticanje razvoja djece predškolske i školske dobi kroz karate sport u Drnišu“

Karate klub Drniš je u veljači ove godine potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Poticanje razvoja djece predškolske i školske dobi kroz karate sport u Drnišu“ u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“.

Vrijednost projekta je 466.522,50 kuna, a 396.544,12 kuna se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda. Razdoblje provedbe je od 16. veljače 2022. godine do 16. kolovoza 2023. godine. Partner na projektu je Dječji vrtić Drniš.

28. ožujka 2022. godine u Gradskoj vijećnici Grada Drniša predstavljen je projekt i ciljevi ovog vrijednog projekta.

Cilj ovog projekta je omogućiti jačanje kapaciteta udruge kroz edukaciju o neprofitnom računovodstvu i menadžmentu volonterstva dok će angažman kineziologa i nabava sportske opreme doprinijeti jačanju vidljivosti udruge i povećanju broja korisnika i volontera.

Karate klub Drniš osnovan je 1984. godine i od tada radi u kontinuitetu sve do danas. Kroz klub je prošlo stotine mladih sportaša među kojima je bilo i vrhunskih koji su bili standardni reprezentativci u svim selekcijama. Klub je počivao na volonterskom radu. Klub ima oko 50 članova ukupno u svim selekcijama, te visoko školovanog trenera sa svim internim licencama nužnim za vođenje kluba.

Osim socijalizacije djece kroz sport, klub ima i ekipu natjecatelja koji su osvajači medalja na gotovo svim turnirima. Klub se trudi omogućiti bavljenje sportom i djeci slabijeg imovinskog stanja oslobađajući ih od plaćanja članarine.

Čestitamo Karate klubu Drniš na potpisanom ugovoru i želimo im uspješnu provedbu projekta!